maanantai 20. lokakuuta 2014

Syyssää ja orkesteri

Oon rakastunut englantilaiseen säähän. Kyllä, luitte oikein. Englantilainen sää on ihana! Ainakin tällä hetkellä.  Suomessa mukava syyssää jatkuu noin kuukauden minkä jälkeen se muuttuu epämääräseksi myöhäissyksyksi, joka on vaan pimee ja märkä ja kylmä, muttei kuitenkaan vielä talvinen. TÄÄLLÄ sen sijaan syksy on edelleen se ihana villapaitasää, viileähkö niin, että voi pukea ylle huivin ja mahdollisesti jopa käsineet, muttei kylmä niin kuin siellä pohjoisessa. Lehdet on värikkäitä, ja kaikki on juuri niin kuin syksyllä kuuluu ollakin. Tietty tällä sataa, mutta niin sataa Suomessakin, ja sade kuuluu asiaan kun on Englannissa syksyllä. Kuulin, että Helsingissä on saatu jo vähän lunta. Inhoan kun niin käy ennen mun synttäreitä (viikon päästä, jee!), mutta täällä siitä ei ole pelkoa kun kuulemma ei talvellakaan juuri sada lunta. Veikkaankin että täällä ”talvi” on itse asiassa sama asia kuin Suomessa se valittelemani epämääräinen myöhäissyksy.. Sen näkee sitten!

Ihannoimani Carrie Hope Fletcher on tehnyt koko kuukauden syysaiheisia videoita, tässä yksi:



Aloitin uuden harrastuksen! Pääsin nimittäin sisään Birmingham Schools’ Symphony Orchestraan. Toivon että siitä tarjoutuisi hyvä paikka tavata lisää ihmisiä. Joka lauantai pitää tosin herätä aika aikasin että ehtii puoli kymmeneksi harjoituksiin… Totta puhuen olen aika yllättynyt että ne otti mut sisään, orkesterissa on nimittäin jo liikaa viuluja, niillä on esitys joulukuun alussa (Suomen itsenäisyyspäivänä itse asiassa), eli tosi pian, ja ne on harjotellu sitä varten jo aika pitkälle. Lisäksi mun koe-esiintyminen ei omasta mielestäni mennyt kovin hyvin, vaikka toisaalta olin harjotellu sitä varten vaan viikon. Viime harjoituksissa lauantaina soitettiin Nielseniä ja Ravelia. Tai no muut soitti, mä en pysynyt kärryillä yhtään koska kappaleet on oikeasti aika vaikeita.  Huvittavinta oli kyllä kun orkesterinjohtaja yritti kuvata ”skandinaavialaista maisemaa” tanskalaisen Nielsenin kappaleen tulkintaa varten. Voin kertoa että pyörittelin silmiäni kun se puhui jostain Tanskan tundrasta ja vuoristosolista tai mistä lie. Harjoitukset on tosi hienossa vanhassa koulurakennuksessa, joka näyttää kunnon kartanolta! Yritän ottaa ensi kerralla kuvan jos muistan.

Aloin jo viime kerralla miettiä, että olikohan tää orkesteriin liittyminen sittenkään niin hyvä ajatus. Tuntuu että jo nyt stressaan kaikista kouluhommista aika paljon, ja sitten kun siihen päälle lisää noitten kappaleitten harjottelemisen… Jääköhän mulle aikaa millekään muulle? Toisaalta nimenomaan aina sanotaan että vaihto-oppilaitten kannattaa mennä mukaan ihan kaikkeen, joten yritän noudattaa neuvoa!


Semmosta tällä kertaa! Tiedän, että tää ei oo varmaan useimmille teistä ollu mitenkään kovin viihdyttävä teksti kun ei ollut kuviakaan, mutta ajattelin kirjoittaa tänne ees jotain, nyt kun kerrankin oli vähän aikaa. Loppuviikosta yritän kirjottaa uudelleen, koska aihekin on valmiina: torstaina juhlin ensimmäistä kertaa sikhien valon juhlaa, Diwalia! Joten sitä odotellessa… Kertokaa muuten jos on joku aihe josta haluaisitte kuulla lisää niin kirjottelen tänne toiveittenne mukaan!

2 kommenttia:

  1. En saa videoita auki, ainakaan kännykällä. Mutta siis täällä sataa ja tuulee ja on joko pimeää tai harmaata. Toisin kuin lokakuun alkupuolella. Mutta nyt on kyllä ekstralämmin, jotain plus 10. T. Reetta

    VastaaPoista
  2. Joo täällä oli tänään kans lämmin päivä, ei tarvinnu takkii! Oon kyllä tosi ilonen että oon täällä enkä siellä kylmässä Suomessa... :D

    VastaaPoista