lauantai 25. lokakuuta 2014

Diwali!!

Ilotulitteita!





Yllätyin, kun paketissa oli ruotsia :D
Diwali oli siis toissapäivänä! On omituista ajatella, että muutama kuukausi takaperin en edes oikein tiennyt mitä Diwali on, ja nyt pääsin juhlimaan sitä! Mulla oli tosi hauskaa, syötiin hyvää ruokaa, ammuttiin ilotulituksia ja joka paikassa oli kynttilöitä! Binn oli myös kutsunut muutamia vieraita joiden kanssa pääsin juttelemaan.






Binn teki kynttilöitä taikinasta


Ensin kävimme Gurdwarassa Binnin, Tousfin ja Tousifin siskon kanssa. Olimme ottaneet mukaan kynttilöitä, jotka sytytimme siellä. Kynttilöille oli varattu alue Gurdwaran ulkopuolella, ja ehkä noin viisi pöytää oli niitä täynnä! Kynttilät olivat tosi kauniita kun niitä oli niin paljon, mutta täytyy myöntää että pelkäsin sytyttäväni silkkihuivini tuleen… Pöytien ympärille oli nimittäin kerääntynyt paljon ihmisiä, ja siinä koheltaessa tuli olo että ihan just joku kaatuu noitten kynttilöiden päälle. Mutta kauniita olivat!

Ne samosat, chutney ja pakorat
Gurdwarasta kotiin päästyämme sytyttelimme kynttilöitä ja aloimme lämmittää ruokia. Pian sitten vieraita alkoikin tulla ja siirryimme puutarhaan syömään herkullisia samosoja (samosia? samosoita? samosaita?) ja muita intialaisia herkkuja joiden nimiä en muista/osaa lausua/osaa kirjoittaa. Ulkona oli pimeää, mutta lyhdyt, kynttilät, tähtisadetikut ja ilotulitteet valaisivat iltaamme. Tuntui, että koko naapurusto juhli Diwalia, sillä koko ajan nimittäin kuului ilotulitteiden pauketta ja näkyi niitten räiskyviä värejä. Ihmettelin, kuinka täällä näyttää näitä ilotulitejuhlia olla aika tiheään; nyt oli Diwali, 5. marraskuuta on Guy Fawkes’ Night (tai Bonfire Night, jota yleensä myös juhlitaan ilotulitteilla) ja sitten on tietysti Uusi vuosi. Ajattelin, että miksei Suomessakin? Itsenäisyyspäivä olisi loistava tilaisuus juhlia ilotulituksilla, kun nyt vain seurataan muitten pönötystä ja kättelyä.


Sokeria ja rasvaa sokerissa + jäätelöä
Ruoka oli tosiaan (taas) hyvää, ja koska söin niin paljon, en edes jaksanut syödä itse pääruokaa, currya! Onneksi sitä jäi yli ja pääsin sitä juuri maistamaan (oli hyvää). Kaikenlaista makeaa oli myös tarjolla, intialaisia herkkuja sekä tietysti suklaata ja muuta sellaista. Jos ihmettelette että miten vaihto-oppilaat aina kerryttää kiloja vuoden aikana, niin ette ihmettelisi jos olisitte täällä!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Joka huoneeseen sytytettiin kynttilä
Tänään alkoi Half Term, eli syysloma! Lomaa on siis koko ensi viikko, ja toivon mukaan ehdin tehdä kaikkea kivaa! Opettajat ovat kuitenkin työllistäneet meitä aika lailla (mitä tapahtui ajatukselle, että lomalla kuuluu rentoutua?) ja lisäksi olen luvannut käydä läpi orkesteri-kappaleet, jotka ovat aika haastavia (ei ole ongelma ei, on haaste), joten saa nähdä miten aika riittää. Odottakaa blogipäivityksiä ensi viikolta, jos niitä ei kuulu, tiedätte että viikko on ollut tylsä eikä siihen ole kuulunut juuri muuta kuin läksyjä ja harjoittelua. Toivottavasti niin ei käy!

3 kommenttia:

  1. Jos sä olisit Jenkeissä, sulla olis joku tylsä Halloween �� t. Reetta

    VastaaPoista
  2. Jahas, kännykän hymiöt ei tule perille.. tuossa piti olla :) t. Reetta

    VastaaPoista
  3. Jep, vaik kyl täälki Halloweenii juhlitaan enemmän ku Suomes (vaik ei tietenkää jenkki-mittakaavassa), esim. myös täällä on kait trick-or-treating perinteet joita ei suomessa juuri ole.. Ite en tosin aio kauheesti Halloweenia juhlistaa.
    Mut joo, on ollu tosi mielenkiintosta kun on päässy näkee vähä erilaisii kulttuureita, eikä pelkästään brittikulttuuria (joka sekin on kyllä tietysti kiinnostava).

    VastaaPoista