keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Half Term: Maanantai

27. 10.

Maanantaina kävin Birminghamin taidemuseossa, mikä oli tosi kiinnostava! Tiesin että siellä on kaksi näyttelyä, jotka olisi siellä enää pari päivää, ja siksi kiiruhdin sinne juuri nyt (myös lomapäivä auttoi asiaa). Molemmat olivat Lähi-Idästä kotoisin olevien brittitaiteilijoiden teoksia, joissa yhdistyi Lähi-Idän ja länsimaiden taide. Ensimmäisessä oli kolmiulotteisia kuvioita, jotka pohjautuivat islamilaisen taiteen geometrisyyteen, mutta jotka olivat kuitenkin minimalistista nykytaidetta. Toisessa taas oli valokuvia ihmisistä Lähi-Idässä, sekä muslimeista jotka olivat muuttaneet länsimaihin. Valokuvat pyrkivät selkeästi rikkomaan ennakkoluuloja, ja olivat siksi todella mielenkiintoisia. Yleensä kuvat, joita Lähi-Idän maista näkee, ovat kuvia sodasta ja erilaisista ongelmista. Tämä näyttely pyrki kuitenkin näyttämään Lähi-Idän ihmiset erilaisessa valossa, esimerkiksi pukeutuneena Louis Vuittoniin tai pepsitölkki kädessä. 



Opin vihdoin että subway tarkoittaa alikulkutunnelia... ;D
Tietysti taidemuseossa ollessani kävin läpi muitakin näyttelyitä. Muutama huone oli varattu birminghamilaiselle taiteelle, sillä ilmeisesti Birminghamissa toimi 1843 lähtien jonkinlainen taidekoulu. Oli omituista katsella upeita töitä joiden tiesi valmistuneen samassa kaupungissa yli sata vuotta sitten! Tietysti Helsingissäkin on asunut monia taiteilijoita joiden teoksia olen ihastellut, mutta on aina yhtä erikoista nähdä taidetta, joka on syntynyt siinä nimenomaisessa paikassa. Ainakin minusta on.



Viimeiseksi kävin vielä vilkaisemassa ”Birmingham, its people, its history” –näyttelyn joka siis kertoi lähinnä Birminghamin historiasta. En jaksanut tutustua tähän osioon kovin tarkasti, sillä olin ollut museossa siinä vaiheessa jo aika pitkään. Näyttely oli aika interaktiivinen, kaikenlaisia vipuja sai pyörittää että sai lisää tietoa ja niin edelleen. Birminghamin historiasta oli kerrottu eri osa-alueissa kuin turistille, ja joka kohdassa oli eroteltu miten elämä erosi köyhille, rikkaille ja keskiluokkaisille.

Museon jälkeen lähdin kävelemään aivan toiseen suuntaan kuin missä yleensä pyörin, koska tavoitteenani on nähdä mahdollisimman paljon kaupunkia! Otin kameran mukaan, mutta unohdin akun, joten kaikki kuvat ovat valitettavasti kännykällä otettuja. Suuntasin siis Jewellery Quarteriin, jossa on paljon kalliita putiikkeja jotka myyvät koruja, ylläri ylläri. 
 
Viime aikoina olen alkanut ymmärtää kuinka paljon rakastan tätä kaupunkia! Hyvä on, Birmingham ei ole joka puolelta kaikkein kaunein kaupunki, monet uudet rakennukset ovat aika rumia ja joitain alueita ei missään tapauksessa voisi kutsua näteiksi. Mutta sitten taas keskustassa on ihania vanhoja rakennuksia. Ja hiukan ydinkeskustan ulkopuolella on kauniita vanhoja tiilitaloja ja kanaaleja, joissa lipuu suloisia kanaalilaivoja. Birmingham on myös täynnä puistoja, katutaidetta ja erilaisia ihmisiä. Kaikki tämä voi aluksi vaikuttaa vähän sekasotkuiselta, mutta minusta ne tekevät Birminghamista uniikin kaupungin, jolla on aivan omanlaisensa luonnetta. Tulen onnelliseksi joka kerta kun käyn Birminghamissa, vaikka vain kävelisin vähän aikaa pääkadulla. Eilenkään en voinut lakata hymyilemästä kun otin kännykällä kuvia paikoista, joiden kauneutta kukaan muu ei näyttänyt huomioivan. Kävellessäni virnistelin tosiaan itsekseni niin muikeasti, että eräskin rakennusmies sanoi naurahtaen minulle ”Good evening” kävellessäni hänen ohitseen.

 Huhhuh, tähän postaukseen oli tarkoitus mahtua sekä maanantai että eilinen, mutta näemmä innostuin vähän liikaa toissapäiväisestä. Yritän kertoa eilisestäkin piakkoin, sillä en halua jättää kertomatta syntymäpäivästäni!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti