sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Vaisakhi

Vaisakhi on Intiassa sadonkorjuujuhla, jolla on sikheille erityistä merkitystä. Juhlin sitä Binnin sedän ja pienten serkkujen kanssa (Binn ei itse päässyt mukaan). Suuntasimme siis Handsworthin puistoon, jossa oli suunnattomasti väkeä! Varmasti ainakin parituhatta. Matelimme väkijoukon mukana puistoon isossa kulkueessa ja matkanvarrella meille jaettiin ilmaisia samosoita, sipsejä, limua, hedelmiä ja niin edelleen. 

Puistossa juhla alkoi entisestään muistuttaa minua Vapusta, ovathan molemmat ihan lähekkäinkin. Jotkut viettivät piknikiä puistossa, ympäriinsä oli rihkamaa ja ruokaa myyviä kojuja, ja ilmapallokauppiaankin näin! Puistossa oli myös paljon huvipuistolaitteita, mikä oli houkutellut paikalle kaikenlaisia lapsiperheitä, ei vain sikhejä.

Sain puistossa myös esitteen jossa selitetään mikä Vaisakhi tarkalleen on ja vähän sikhismin historiasta. En ole ehtinyt vielä perehtyä siihen kovin hyvin mutta taidan ottaa sen iltalukemiseksi tänään!


Huomenaamulla pitääkin herätä taas vähän aikaisemmin, sillä työharjoitteluviikkoni alkaa. Työskentelen siis viikon Birminghamin keskustassa Cancer Research UK –hyväntekeväisyyskaupassa. En tiedä tarkalleen mitä tulen siellä tekemään, mutta kerron varmaan kokemuksistani tänne jossain vaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti