keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kauniita päiviä

Viimeiset päivät ovat olleet ihania, koska sää on mahtava! 15 C asteen lämmössä tulee ihan kesäfiilis, kun kaikki pukeutuu kesävaatteisin, keskustassa terassit täyttyy ja yleensäkin vaan kaikki näyttää kivemmalta kuin siinä tavanomaisessa harmaassa valossa. Siitäkin huolimatta, etten ole toteuttanut mitään isoja suunnitelmia, päivät ovat olleet tosi hauskoja. (Jätin kokeisiin kertauksen kokonaan, tosin en tiedä oliko se täysin hyvä ajatus.) Pelkkiä kännykkäkuvia valitettavasti koska unohan kameran jatkuvatsi kotiin!

Muutamia esimerkkejä jutuista joita olen tehnyt:

Ostin Guardianin lauantaina, koska miksei. Ennen vaihtoa suunnittelin ostavani Guardiania ja Independentiä useastikin, mutta jotenkin se on jäänyt. Toi Guardianin lauantai-versio maksaa 2,50£ (n. 3,50€) eikä sitä siis tulisi kyllä kovin usein ostettua. Luin sen viimeiset sivut vasta tänään (keskiviikkona) joten se on kyllä myös paksu lehti! Yleisesti britit näyttävät lukevan aika vähän sanomalehtiä, ja ne jotka lukee, lukee yleensä jotain The Sunin tai Daily Mailin kaltaisia tabloideja.
Binn ja vanhempi veljenpojista
Sunnuntai vietettiin Binnin veljenpoikien kanssa (heh, en osaa kirjoittaa niitten intialaisia nimiä). Mentiin puistoon, jossa potkittiin palloa poikien mieliksi. Myöhemmin mentiin tivoliin muutamien laitteiden kyytiin. Tällaisia pieniä ”funfair” –tapahtumia, jotka pysyvät samassa paikassa muutaman viikon on täällä enemmän kuin Suomessa – ainakaan itse en ole Suomessa juuri törmännyt tilapäisiin tivoleihin?
Funfair
Maanantaina sää oli parhaimmillaan, minkä vuoksi lähinnä kävelin ympäriinsä ihastelemassa keväistä kaupunkia. Birmingham on täynnä kukkia juuri nyt, mikä tietysti kaunistaa kaupunkia. Pääsiäisen kunniaksi Birminghamissa oli pieni katuruokatapahtuma, josta sain herkullisen vietnamilaisen curryn! Päivän päätteeksi onnistuin eksymään kun otin bussin väärään suuntaan… Sain matkustaa noin 45 minuuttia että pääsin takaisin kotiin! Ainakin tuli nähtyä eri puolia kaupungista.

The Electric Cinema!
Tiistaina tapasin Amritia ja menimme koko Iso-Britannian vanhimpaan toiminnassa olevaan elokuvateatteriin, The Electric Cinemaan! Katsoimme While We’re Young  -leffan, joka oli ihan hyvä, vaikkei ehkä parhaimpien näkemieni elokuvien joukkoon päässytkään. Oli kuitenkin kiva tavata Amritia ja menimme Birminghamin kirjastoon ja kahvilaan jälkikäteen juttelemaan. Koska sää oli kaunis, menin itsekseni vielä puistoon Harbornessa lukemaan sitä lauantaista Guardiania. Täällä puistojen ynnä muiden viereen on usein parkeerattu jäätelöauto, kun taas Suomessa on yleensä jäätelökioskeja.











Tänään kävin Astonissa. Ei, en mennyt jalkapallomatsiin, vaan Aston Villan jalkapallostadionin vieressä nököttävään Aston Halliin, 1600-luvulta peräisin olevaan kartanoon. Hieno paikka!



Loppuviikosta tapahtuukin sitten paljon. Huomenna suuntaan parin muun vaihtarin kanssa Lontooseen. Muut pääsevät suurlähetystöön äänestämään, mutta koska en harmikseni ole vielä äänestyskelpoinen, lähden vain huvikseni mukaan katsomaan nähtävyyksiä. Perjantaina menen toivottavasti Bristoliin, taas parin muun vaihtarin kanssa. Toivottavasti, sillä en saanut bussilippuja vielä ostettua ja reissu riippuu siis siitä, saanko liput huomenaamulla bussiasemalta vai en. Bussi Bristoliin lähtee jo SEITSEMÄLTÄ perjantaiaamuna! Toivottavasti Lontoon jälkeen riittää energiaa heräämiseen… Lauantaina osallistun ensimmäistä kertaa elämässäni intialaisiin häihin!! En tunne naimisiin menevää paria, enkä ole kyllä varma että Binnkään tuntee kovin hyvin. Olen aika innoissani, vaikka toisaalta tuntuu myös oudolta mennä häihin josta en tunne ketään enkä myöskään ihan tiedä mitä tapahtuu, kun en aiemmin ole intialaisissa häissä ollut. Häät jatkuvat vielä sunnuntaina, mutten välttämättä pääse silloin osallistumaan KOSKA MENEN PAUL SIMONIN JA STINGIN KONSERTTIIN!!!!!!!  Loppuviikko tulee siis olemaan tapahtumarikas! Ei haittaa yhtään. Ensi maanantai on vielä vapaapäivä koulusta, niin saan tehtyä läksyt ja muutenkin vähän palautua kaikesta ennen kuin koulu taas alkaa. En kuitenkaan tiedä, missä vaiheessa minulla on aikaa päivittää tapahtumia blogille, joten joudutte olemaan kärsivällisiä! 
Aston Hall

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti