maanantai 18. toukokuuta 2015

Löpinää

Tämmöstä ajatustenvirtaa, koska väsyttää.

Syy viimeaikaiseen hiljentymiseeni on toki ollut KOKEET KOKEET KOKEET joita varten aloin nyt sitten kuitenkin lukemaan. Kokeita on ollut nyt jo 6, eli siis kaksi vielä jäljellä. Olen lukenut jokaiseen yhtenä tai kahtena iltana etukäteen (paikalliset on lukeneet maaliskuusta asti) ja ihan hyvin on mennyt (ehkä). Englanti oli aika vaikea, kun ei se luova kirjoittaminen luonnistuisi suomeksikaan. Ussan kokeissa tuli vähän paniikki kun ne oli peräkkäin, mikä tarkoitti että piti kirjoittaa kahdeksan (8) esseetä kahdessa ja puolessa tunnissa. Kyllä. Ja Suomessa tuntuu aika loppuvan kesken kokeissa! Onneksi esseet on tällä kuitenkin vähän lyhyempiä, vaikka olisi kyllä kiva jos kokeessa ehtisi ajatella ennen kuin kirjoittaa.

Nyt on enää sosiologian ja englannin viimeiset kokeet jäljellä! Englannin koe on vasta half-term loman, eli ensi viikon jälkeen. En tiedä vielä tarkkaan mitä teen half termillä, mutta tarkoituksena olisi käydä ainakin Lontoossa ja Peak Districtillä, mikä on iso luonnonpuisto Manchesterin läheisyydessä.

Lauantaina käytiin vaihtariporukalla syömässä, kun vaihtojärjestö kerran tarjosi. Oli kiva tietysti tavata muita! Omituista etten näe joitain heistä enää ikinä, eräskin tanskalainen tyttö (Nanna) lähti tänään jo kotiin! En muuten voi uskoa että lähden itse tasan kolmen viiikon päästä! Koko tämän vuoden ajan on ollut pieni kaipuu Suomeen ja Helsinkiin ja olen miettinyt että millainen paluupäiväni tulee olemaan. Nyt muutaman viikon ajan on tuntunut, rehellisesti sanottuna, sori vaan kaikki siellä, että ei yhtään tekisi mieli lähteä takaisin. En ymmärrä mihin tämä vuosi on hujahtanut! Ja vielä olisi niin paljon kaikkea mitä voisi nähdä ja tehdä… Ja monia asioita joita jään täältä kaipaamaan.  Ja tietysti kaikki ihmiset, joista monia en kolmen viikon jälkeen näe todennäköisesti enää koskaan. Jotkut heistä olen varmaan tajuamattani jo nähnyt viimeisen kerran, sillä meillä ei ole ollut mitään koulutunteja kokeiden aikana. Olen miettinyt, että jonkinlainen läksiäisjuttu olisi kiva tälläkin järjestää, mutta en tiedä missä, miten, milloin ja ketä kaikkia pyytäisin mukaan.

Sunnuntaina mentiin muutaman vaihtarin kanssa katsomaan Big Game –leffa (suomeksi kait Suurriistaa), koska jos Briteissä näytetään suomalainen leffa niin totta kai se pitää mennä katsomaan! Oli kyllä erikoista kuulla suomenkieltä englantilaisessa elokuvateatterissa… Se sai meidät Suomi-vaihtarit hekottamaan, etenkin silloin kun henkilöt sanoivat jotain erityisen suomalaista. Huomasin että leffateatterissa mainostettiin myös Muumit Rivieralla –leffaa! Suomihan on oikein hyvin edustettuna elokuvateattereissa täällä!


Mutta nyt hyvää yötä, huomenna on edessä koko päivän verran sosiologian pänttäystä.

PS ei pystyny keksii tälle mitään hyvää otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti