sunnuntai 10. toukokuuta 2015

All I Know Now

Carrie Hope Fletcher (laulaja/näyttelijä, joka tekee videoita YouTubeen ja esiintyy Les Misérablesissa) julkaisi huhtikuussa kirjan All I Know Now, joka perustuu hänen samannimiseen blogiinsa. Se on eräänlainen self help –kirja teini-ikäisille, Carrie kertoo omista kokemuksistaan teininä ja neuvoo kokemustensa pohjalta nuoria jotka käyvät läpi samankaltaisia asioita. Kuten olen tainnut täällä jo aiemmin mainita, Carrie on eräänlainen roolimalli minulle, joten tietysti ostin kirjan!


Kirjassa käydään läpi erinäisiä asioita; kiusaamista, ystävyyssuhteita, Internettiä, rakkautta, jne. Se on kirjoitettu hyvin ”rennolla”, osin puhekielisellä tyylillä, mikä tekee siitä kiinnostavan. Carrie on selkeästi yrittänyt tehdä ohjeistaan ja tarinoistaan samaistuttavia. Häntä jo jonkin aikaa seuranneena oli tosi mielenkiintoista lukea Carrien kokemuksista. Suosittelisin kirjaa ehkä vähän nuorille, n. 13-14 –vuotiaille, mutta kyllä siitä 17-vuotiaanakin otti opikseen muutamia asioita. Kirjan pääviesti on positiivisuus ja se, että tulisi olla oma itsensä eikä yrittää esittää mitään muuta.

Perjantaina Carrien kirjakiertue saapui Birminghamiin, erääseen Waterstones-kirjakauppaan! Tietysti olin siellä. Oli todella erikoista päästä näkemään Carrie ”oikeassa elämässä”, kun on niin tottunut katsomaan hänen videoitaan ja kuviaan tietokoneen tai kännykän näytöltä. Yksi kirjakaupan työntekijöistä haastatteli Carriea, yleisö sai kysyä kysymyksiä, Carrie luki luvun kirjastaan ja esitti kaksi kappaletta. Toinen oli joku Taylor Swiftin kappale ja toinen Carrien itse kirjoittama Boys in Books, jonka liitän tähän postaukseen.

Tarjolla oli myös cupcakeja, sillä Carrie on tunnetusti kakkufani. Nam! Cupcakejen jälkeen asetuimme jonoon jotta saisimme kirjoihimme nimikirjoitukset. Jono oli pitkä! En ollut odottanut, että paikalla olisi parisataa ihmistä. Sääliksi käy Carrien rannetta, vaikea edes käsittää miten joku jaksaa smalltalkata ja hymyillä kaikkien kanssa, vielä neljässä eri kaupungissa kolmen päivän sisällä. Carrie otti videota jonosta, joten odotan että josko vilahtaisin hänen seuraavalla videollaan!

Kun tapasin Carrien, hän ihmetteli nimeäni, ja kerroin toki olevani suomalainen. Carrie yllätti sillä että osasi sanoa ”kiitos” Suomeksi! Minua ennen jonossa ollut tyttö ja hänen äitinsä myös kertoivat käyneensä Suomessa ja Virossa.


Kaiken kaikkiaan ilta oli ihan mahtava! Oli tosi siistiä tavata Carrie ja saada nimikirjoitus kirjaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti