perjantai 5. kesäkuuta 2015

Oxford

Torstaina suuntasin siis semi-spontaanisti Oxfordiin. Oli ihan mahtava reissu vaikka itsekseni olinkin, sää oli ihanan kesäinen (varmaan 20 astetta) ja Oxford on tosi kaunis!
En löytänyt sopivia bussilippuja Oxfordiin, joten menin sitten junalla. Oli kiva päästä välillä matkustamaan junalla, koska se on vaan nopeampaa ja mukavampaa... Yleensä ollaan kuitenkin menty bussilla paikkoihin, koska se on aika paljon halvempaa kuin junalla matkustaminen. 

Oxford Castle
Linnan esitteli historialliseksi vangiksi pukeutunut mies, joka kertoi linnan historiasta. Linna rakennettiin noin 1000 vuotta sitten, ja toimi vankilana 1996 asti!

Maisema linnan tornin huipulta



Oxford tunnetaan tietysti huippuyliopistostaan. Oxfordissa on jotain 40 kampusta, mutta kuuluisin niistä on Christ Church College, jossa vierailin. Paikka näyttää ihan Tylypahkalta, ja siellä on kai jotain kohtauksia Harry Potter -leffoihin kuvattukin! Ympärillä pyöri paljon turisteja, ja mietin että olisi kyllä tosi ärsyttävää opiskella turistikohteessa... Opiskelijat kun myös asuvat upealla kampuksella!
Christ Church







Ihan siisti kirjasto...

Kipusin tähänkin torniin!

Ehkä kapeimmat portaat mitkä oon ikinä nähnyt



Minä!! :D

Kävin Oxfordin modernin taiteen museossa




Kaiken kaikkiaan Oxford oli tosi kaunis kaupunki. Pyöräilijöitä oli tosi paljon, kuten varmaan muissakin opiskelijakaupungeissa. Opiskelijoista suurin osa näytti olevan valkoisia ja keskiluokkaisia, mutta muuten ihan "normaaleja" eikä siis kovin snobeilevan näköisiä... Oli hauska nähdä valmistujaiskaapuihin pukeutuneita opiskelijoita Tylypahkamaisen kampuksen käytävillä! Kaupungilla näki myös todella stereotyyppisen näköisiä englantilaisia professoreilta. Muutamia nuoria pukumiehiäkin löytyi. Mutta muuten Oxford olisi voinut olla kuin mikä tahansa muukin yliopistokaupunki. Onneksi menin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti