perjantai 26. joulukuuta 2014

Millainen on joulu, kun sitä juhlii kolme sikhiä ja suomalainen vaihto-oppilas?

joulukuusemme <3
Jouluaatto oli hyvin epäjouluinen, ja kaipasin Suomen joulua kovasti. Jotain jouluaattoni epätavallisuudesta kertoo ruoka: lounaaksi söin salaattia pitseriassa, kun tapasin Binnin Birminghamissa ja päivälliseksi naan-leipää ja saagia (pinaatti-kaali-currya). Yritin päästä tunnelmaan kuuntelemalla Jouluradiota (joulukuun pelastukseni), mutta päivä tuntui silti kuin miltä tahansa muulta päivältä, ei mitenkään erityiseltä.  
 ---------------------------------------------------
Joulupäivänä minä, Binn, Kashmir (Binnin veli) ja Mukha söimme yhdessä aamiaista, minkä jälkeen siirryimme olohuoneeseen avaamaan lahjoja. Binn oli täyttänyt minulle joulusukan (Christmas stocking) täyteen pieniä lahjoja! Perinteisen mandariinin ja suklaan lisäksi joulusukasta löytyi muun muassa post-it lappuja kertausta varten (jota en ole vieläkään aloittanut, kiitos vaan kysymästä), söpöt joulutohvelit, joulukoristeita, kaunis kirjanmerkki, lisää suklaata… Vähän nolotti miten paljon lahjoja Binn oli minulle hankkinut! Binn ei normaalisti edes juhli joulua, mutta oli päättänyt nähdä vaivaa minun vuokseni, mikä oli todella suloista. Päälahjakseni Mukha oli tuonut Jenkeistä Binnin valitseman käsilaukun! Kaunis vihreä laukku tulee käyttöön, sillä olenkin etsinyt uutta laukkua, ja se on tarpeeksi iso niin että siihen mahtuu koulukirjatkin.

joulupäivän kattaus

minä ja Binn joulupäivänä!
Binn oli pyytänyt minua tekemään hänelle jotain itse, mieluummin kuin ostamaan lahjan. Sain siis hyvän idean valmistaa Turkish Delight –karkkeja, jotka ovat kuulemma hänen lemppareitaan. Mutta mutta… Hyytelömäinen neste ei jähmettynyt, ja kiinteitten karkkien sijaan lopputulos oli löllyvä mössö. Kerroin Binnille, että jokin meni hänen lahjan valmistuksessa vikaan, mutta että yrittäisin joku päivä uudestaan ja hän saisi lahjansa vähän myöhässä. Annoin Binnille kuitenkin sivulahjana ruusuntuoksuisen kynttilän.

Avasin myös Suomesta saamani kolme pakettia! Ihania herkkuja ja suomalaisia tuotteita, kiitos kaikille sinne!

Lahjojenjaon jälkeen oli aika alkaa kokata jouluateriaa; kanaa, kasvisvaihtoehtona nutroast (…pähkinäpaisti? mureke?), palsternakkaa hunajassa, punakaalia, ruusukaaleja, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanoita, roast  potatoes (paahdetut perunat), perunamuusi…. Ahh, kaikki oli herkullista! Alkuruoaksi olin tehnyt butternut-kurpitsakeiton, jonka mausteita olin vähän korvannut sillä mitä kotona oli: korianteria, kuminaa. Kashmirin ensimmäinen kommentti olikin: ”Helmi, you’ve cooked curry! This tastes like dhal!” Heh, alkaa intialaisen ruoan vaikutukset näkyä.

Mukha leikkaa kanaa


Englantilaisittain jouluateriaamme kuuluivat myös Christmas crackers. Joka ihmettelee niin: ei, nämä eivät siis ole mitään joulukeksejä. Christmas crackers on pahvisia pötkylöitä jotka paukahtavat kun niitä vedetään molemmista päistä, ja joiden sisältä löytyy yleensä jokin pieni lahja (krääsää), paperinen kruunu ja vitsi. Pidin oman kruununi päässä koko loppupäivän, koska olin innoissani päästessäni kokeilemaan jotain sellaista, jota olen aiemmin nähnyt vain brittileffoissa.
Christmas cracker vauhdissa

bling bling ;D
                     Illemmalla vierailimme vielä lähistöllä asuvan Binnin pikkuveljen ja tämän perheen luona. Meno oli vilkasta etenkin aluksi, kun talossa oli muutamia pikkuprinssejä ja -prinsessoja! Me muutkin innostuimme leikkimään vähän leluilla ja loppuilta kuluikin sitten Wiitä pelatessa.

                    Joulupäivä oli kaiken kaikkiaan kiva! Minulla oli hauskaa, enkä edes kauheasti kaivannut suomalaisia jouluperinteitä, vaikkei päivä juuri muistuttanutkaan tavallista jouluani. Englantilaisista jouluruoista haluaisin tuoda Suomeen ainakin mince pies ja roast potatoes – ensi vuonna perhe pääsee varmasti niitä maistamaan!

Tapaninpäivä on mennyt aika laiskoissa merkeissä, olemme katsoneet elokuvaa, syöneet tähteitä ja vain olleet. Loppuloma pitäisi ehdottomasti kertailla kokeisiin, koulujuttujen vuori kauhistuttaa jo nyt. Ei se kai tekemättä vähene!

PS. Tänään satoi ensimmäistä kertaa hyvin märkää lunta!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kyllä ihan hauskalta joululta! Ehdit vielä viettää niitä perinteisiä kyllästymiseen asti :) Hauskaa ja onnellista uutta vuotta! T. Reetta

    VastaaPoista